Søg
Luk dette søgefelt.
Søg
Luk dette søgefelt.

Tlf.: 79 30 11 50

Sønderjyllands Symfoniorkester

Alsion 2, 6400 Sønderborg

Lær dit lokale orkester at kende

SDJS 60Års jubilæums Vertical 6Mpx
SDJSymfoni OCT2021 069-PSF_6953 ©Patricio Soto

Der er ikke to musikere, der er ens. Heller ikke i vores orkester. Fra de dygtige strygere til de virtuose blæsere, hvert enkelt individ bringer en unik klang til vores musikalske ensemble. Her kan du læse om vores musikere og blive klogere på orkestret. Hver musiker bærer en unik historie og baggrund med sig, som afspejles i deres musik. Fra deres inspirationskilder og favoritkomponister til deres personlige tilgang til at skabe og udforske toner, er der meget at lære om vores dedikerede og mangfoldige ensemble. 

Filharmonisk Kor

I over 20 år har Filharmonisk Kor under ledelse af Alice Granum dannet rammen for fantastiske korkoncenter med vores orkester.

Filharmonisk kor blev dannet i foråret 2003. Koret består i dag af 55-60 medlemmer og er et ambitiøst amatørkor med en lang tradition for opførelsen af større korværker, særligt oratorieværker og messer, som opføres sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester ved to til tre årlige projekter.

Der er således tale om et veletableret ensemble, der med rødder i traditionen hele tiden sætter sig nye kunstneriske mål i samarbejde med orkestret.

Koret har siden starten været ledet af Alice Granum der er docent i korledelse ved Syddansk Musikkonservatorium i Odense

Koret er åbent for nye medlemmer – især i tenor-gruppen. Henvendelse sker til Alice Granum på alicegranum@hotmail.com

Musikchefen

Adam Stadnicki er en anerkendt konservatorieuddannet cellist med en imponerende baggrund fra København, Paris og New York. Han har en omfattende erfaring fra en aktiv kunstnerisk karriere, der spænder over hans tid i Athelas Sinfonietta, alle hovedstadens symfoniorkestre og som en del af klaverkvartetten Copenhagen Piano Quartet. Nu er han vores musikchef, og det er vi glade for.

Adam-Stadnicki-2_Jon_Bonde_Eriksen

Løft sløret for musikken

Hvert instrument i et symfoniorkester spiller en afgørende rolle i at skabe en harmonisk og fyldig lyd. Strygerne tilføjer varme og dybde, blæserne bringer farve og karakter, mens paukerne giver kraft og rytme. Sammen skaber de en smuk og kompleks musikalsk oplevelse. Lær dem hver især at kende her.

Holdet bag orkestret

Bag et velfungerende orkester står et dedikeret hold, hvor hver enkelt rolle er afgørende. Fra økonomi til administration, producenter, arkivarer, regissører og kommunikationsansvarlige – hvert led er uundværligt for at orkestret kan levere. Alle bidrager de lige vigtigt til orkestrets succes, når de sammen skaber harmoni mellem den kunstneriske udfoldelse og en stabil drift.

da_DK

Filharmonisk Kor

Sopran

Durita Engedal

Margit Anderson

Grethe Mary Kristensen

Ulla Maibohm

Tina Nielsen

Birthe Petri

Gitte Sjælland

Lotte Vahlkvist

Sanne Degn Lund

Jette Zoëga

Sanne Milling

Antoinette Kordic

Marie Munk

Anna Meister

Claudia Lenora Stens Christensen

Alt

Inger Eriksen

Marie Kjøller Linnet

Kirsten Møller

Anne Graehn

Ane Kjærgaard Fischer

Elin Uppdal

Marie-Louise Biering-Nielsen

Lillian Svanekær Kudsk

Charlotte Nyborg

Line Bruun

Irene Høgsberg

Mette Jessen

Jutta Öhler

Susanne Schmutzler

Monika Merz

Tenor

Tony Krab

Niels Kryger

Jens Knudsen

Steen Høck Nielsen

Sverre Nielsen

Bent Gyldenhof

Keld Mikkelsen Homburg

Mathias Linneberg

Bas

Peter Ross

Ove Steiner

Luis Cruz-Filipe

Gunnar Sørensen

Axel Davidsen Jessen

Thomas Magaard

Povl Kristensen

Rasmus Hansen

Niels Børgesen

Torben Dahl

Carsten Hansen

Tue Nielsen