Søg
Luk dette søgefelt.
Søg
Luk dette søgefelt.

Tlf.: 79 30 11 50

Sønderjyllands Symfoniorkester

Alsion 2, 6400 Sønderborg

Sæsonåbning 2024: Mozart og Rakhmaninov

Fra den elegante wienerklassik til de helt store følelser – det hele indledt med en festlig aperitif, en med bobler: Sådan bliver sæsonens første koncert. Rakhmaninovs 2. symfoni spilles ved sæsonens første koncert, musik der både passer til årstidens storhed når frugterne bugner og georginerne blomstrer, og til den melankoli, der kan indfinde sig med årstidernes skiften. Rakhmaninov kendte sine virkemidler, og deri har han noget tilfælles med Mozart, der, som musikeren Peter Bastian skrev, rummer livets ”uforenelige modsætninger.” Koncertens aperitif er Carl Nielsens hvirvlende, livsglade ouverture til operaen Maskerade.

TRADITION OG FORNYELSE

”Jeg er helt bange for at jeg glemmer at dirigere, fordi musikken er så fantastisk”, sagde Anna Rakitina for sjov i et interview. Selvom musikken er ens arbejde, så kan den godt henføre. Rakitina er født i Moskva, med en ukrainsk far og en russisk mor. Hun studerede direktion i Moskva og i Hamborg, hvor hun skrev speciale om Rakhmaninov. Siden har hun haft engagementer med de fineste orkestre i USA, Europa og Japan – ingen nævnt, ingen glemt, og blandt mange priser er 2. prisen i den danske Malko dirigentkonkurrence i 2018. Rakitina har også haft en vigtig post som assisterende dirigent i Boston Symfoniorkester, et af de store amerikanske orkestre, hvis musikere, som der stod i en Boston-avis, er eksperter i at vælge dirigenter, og få det allerbedste ud af dem.

”SOM AT KØRE BMW”
Det er den danske dirigent Michael Schønwandt, der er citeret for at sige at de to hollandske brødre, Lucas og Arthur Jussen, er som to BMW’er. De var ganske unge, 10 og 13, da de debuterede i Amsterdam med Mozarts dobbeltkoncert. Tre år efter dirigerede Schønwandt dem i Poulencs koncert, og året efter, 2010, havde de kontrakt med Deutsche Grammophon. Selv mener de, ikke at de er vidunderbørn. Blot to almindelige fyre der elsker at spille musik. At de skulle ende med en international karriere som duo, var ikke planlagt, det skete bare, som det kan ske, når man har spillet sammen altid, og ikke er trætte af hinanden for enden af de store flygler.

🕒 Ca. 2 timer med pause

Program:

C. Nielsen: Ouverture til Maskarade
W. A. Mozart: Koncert for to klaverer og orkester i Es-dur KV365
S. Rakhmaninov: Symfoni nr. 2

Dirigent:

Anna Rakitina

Solister:

Lucas og Arthur Jussen, klaver

Koncertsponsor:

Dato

onsdag, 28. august 2024

Tid

19:00

Lokation

Alsion
Alsion 2, 6400 Sønderborg
Kategorier
da_DK