Suchen
Schließen Sie dieses Suchfeld.
Suchen
Schließen Sie dieses Suchfeld.

Telefon: 79 30 11 50

Danish Philharmonic Orchestra

Alsion 2, 6400 Sonderborg

2. Violine

Mihaela Oprea

Violinisten Mihaela Oprea er født i Brasov i Rumænien. Hun begyndte at spille violin allerede som 6-årig på den lokale musikskole og blev med det samme dybt fascineret af violin­spillet. Det resulturede i at, Mihaela Oprea inden for meget kort tid be­gyndte at vinde en hel række priser både nationalt og lokalt, og allerede som 11-årig fik hun sin solistiske debut som solist ved Brasov Filhar­moniske Orkester.
Som ung begyndte Mihaela Oprea sit musikstudium ved Cluj Musikgymna­sium og senere på Bukarest Murik­konservatorium. Hun optrådte i den periode som solist ved talrige orke­stre i Rumænien, samt radioudsen­delser og indledte ligeledes en kar­riere som kammermusiker og solist i udlandet.

I 1998 vandt Mihaela Oprea en plads i Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor hun nu er leder af 2-violingrup­pen.

Udover sit meget spændende ar­bejde som gruppeleder, har hun flere gange optrådt som solist med Søn­derjyllands Symfoniorkester, og er ligeledes en aktiv musiker i ProMusi­ca-koncerterne.

Mihaela Oprea har ud over sin ud­dannelse i Rumænien også modta­get undervisning i Danmark. Mellem 2006 og 2009 har hun studeret ved den danske violinist Kim Sjøgren og fået sin solistdiplomeksamen fra Det Jyske Musikkonservatoriums solist­klasse.

de_DE