Sønderjyllands Symfoniorkester

Fête galante – AFLYST

Vejle | Esbjerg | Flensborg | Sønderborg

På grund af de forlængede corona-restriktioner til og med d. 5. april 2021, bliver danmarksturnéen på Fête galante desværre aflyst. Har du billet til en af de pågældende Fête galante forestillinger, beder vi om, at du holder dig orienteret via det pågældende spillested eller teaterforening. 

 

Farlige forbindelser

‘Fête galante’ betyder kærlighedsfest og var en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700-tallet, især i Frankrig. I Poul Schierbecks Fête galante kommer en sådan kærlighedsfest ud af kontrol, da Grev René fører den unge Suzon bag lyset, og det får store konsekvenser. Poul Schierbeck har skrevet melodierne til nogle af de mest populære danske sange, heriblandt I Danmark er jeg født og Det er i dag et vejr.  Dog er Fête galante hans eneste opera.

Den blev opført i 1931 og 1960-62 og foreligger i CD-optagelse. Kun få nulevende har derfor set Schierbecks mesterværk, som vi derfor glæder os til at give liv på teaterscener over hele landet. Fête galante er det tredje værk i Den Jyske Operas Danske Serie, der giver nyt liv til nogle af de storslåede, men glemte, danske skatte i vores nationale operarepertoire.

Bag operaen står et dansk kreativt hold. Heriblandt reumertvindende Jakob Schjødt, der instruerer sin første opera, mens en af Danmarks unge og lovende dirigenter, Christian Øland, har sit første engagement på Den Jyske Opera.

 

Sønderjyllands Symfoniorkester spiller med: 

8. marts 2021 – Vejle Musikteater
9. marts 2021 – Musikhuset Esbjerg
11. marts 2021- Deutsches Haus, Flensborg
12. marts 2021 – Alsion, Sønderborg

 

Læs mere på www.jyske-opera.dk