Nyheder

OPDATERING VEDR. COVID-19/CORONA OG ORKESTRET

Vi opdaterer løbende denne side i forhold til regeringens retningslinjer for corona-situationen og ændringer i den forbindelse for orkestrets koncerter og aktiviteter.

Opdateret 18.1.2022

GENÅBNING AF KULTURLIVET 17. JAN. 2022

Det er med stor glæde at vi igen fra d. 17. januar 2022 kan byde publikum velkommen til koncert. Vi følger selvfølgelig alle myndighedernes retningslinjer og gør vores bedste for, at alle får en god og tryg oplevelse. Følgende restriktioner og retningslinjer er gældende:

Coronapas er adgangsgivende. Bemærk, at Coronapasset kun er gyldigt i 5 mdr. fra 2. stik eller smitte. Efter 3. stik er gyldigheden ubegrænset
Mundbind/visir er et krav og skal bæres, indtil man sidder på sin plads i koncertsalen
 
Bemærk desuden:
Garderoben er lukket grundet restriktionerne
Der er ingen afstandskrav i koncertsalen, og publikum er garanteret den plads, som står på billetten
Dørene til salen åbner 30 min. før koncertstart
 
Ved koncerter med over 500 publikummer i Koncertsalen Alsion gælder yderligere:
Publikum sektionsopdeles. Det betyder, at alle gæster skal benytte sig af bestemte indgange, alt efter hvor man har plads i salen. 
Hver sektion vil have separate toiletter og barer, hvorfor man KUN må benytte disse i den sektion.

 

På glædeligt gensyn og venlig hilsen

Sønderjyllands Symfoniorkester

NEDLUKNING AF KULTURLIVET D. 19. DECEMBER 2021 TIL OG MED D. 16. JANUAR 2022

I lyset af de seneste vedtagne nedlukninger af kulturlivet, som vi også er omfattet af, bliver følgende koncerter berørt:
 
BEETHOVENS 9.
Onsdag d. 29.12.2021 kl. 19.00 – Koncertsalen, Alsion, Sønderborg.
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: torsdag d. 29.12.2022 kl. 19.00 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere
 
Torsdag d. 30.12.2021 kl. 19.00 – Deutsches Haus, Flensborg (Arrangør: Flensburger Bach-Chor. Læs mere)
 
 
NYTÅRSKONCERTER
Onsdag d. 5.1.2022 kl. 20.00 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: onsdag d. 4.1.2023 kl. 19.30 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere
 
Torsdag d. 6.1.2022 kl. 19.30 – Vejle Musikteater (Arrangør: VejleTeater. Læs mere)
 
Fredag d. 7.1.2022 kl. 20.00 – Tønderhal 2, Tønder
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: torsdag d. 5.1.2023 kl. 19.30 – Tønderhal 2, Tønder. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere
 
Lørdag d. 8.1.2022 kl. 16.00 – Kolding Teater
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: lørdag d. 7.1.2023 kl. 16.00 – Kolding Teater. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere
 
 
QUEEN MACHINE IN SYMPHONY
Torsdag d. 13.1.2022 kl. 20.00 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: Torsdag d. 26. jan. 2023 kl. 19.30 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere
 
Fredag d. 14.1.2022 kl. 20.00 – Musikhuset, Esbjerg
BEMÆRK: Koncerten er flyttet til: Fredag d. 27. jan. 2023 kl. 19.30 – Musikhuset, Esbjerg. Publikum er kontaktet via mail. Læs mere

KRAV OM MUNDBIND PÅ KONCERTSTEDER MED SERVERING

På pressemødet d. 8. dec. blev der indført krav om mundbind på restauranter og caféer. Det betyder, at der er krav om mundbind på koncertsteder med café/restaurant, hvor foyeren er i åben forbindelse med udskænknings- eller serveringsstedet.
 
På disse steder gælder kravet om mundbind, indtil man sidder på sin plads i salen.

 

CORONAPAS GENINDFØRT FRA D. 12. NOV.

Der er truffet politisk beslutning om, at der fra fredag den 12. november 2021 indføres coronapas for at begrænse smittespredningen.
 
Det betyder, at personer på 15 år eller derover skal vise coronapas for at få adgang til lokaliteter og arrangementer med over 200 tilskuere eller deltagere indendørs og 2.000 tilskuere eller deltagere udendørs. Det gælder, uanset om der er tale om siddende eller stående personer.
 
Der er derfor krav om coronapas for adgang til koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester.
 
For at undgå kødannelse beder vi om, at man har sit coronapas samt gyldigt ID klar ved ankomst. Fremvisning af coronapasset kan både ske elektronisk og i papirformat.
Husk, at du også har coronapas med en gyldig negativ test.
 
Læs mere om brugen af coronapas på dette link
 
Er der tvivl om de gældende retningslinjer kontakt da venligst orkestrets administration på mail: info@sdjsymfoni.dk eller tlf. +45 79 30 11 50.
 

FAMILIEJULEKONCERT I SØNDERBORG GENNEMFØRES UDEN KOR

Coronasituationen har igen i år ramt Sønderjyllands Symfoniorkesters Familiejulekoncerter i Sønderborg, Tønder og Sydslesvig. Oprindeligt skulle et stort nissekor med børn fra lokale skoler synge julen ind sammen med orkestret, men grundet det ekstremt høje smittetryk i skolerne, er det blevet besluttet, at kun koncerten d. 30. november i Sønderborg gennemføres og uden kor. Koncerterne d. 1. december i Tønder og 2. december i Leck er desværre aflyst.
 
Grundet det høje smittetryk i skolerne, har orkestret valgt ikke at gennemføre Familiejulekoncerterne i den oprindelige form med et stort børnekor bestående af elever blandet fra forskellige skoler og skoleklasser. I stedet for gennemføres to koncerter tirsdag d. 30. november i Koncertsalen Alsion, Sønderborg uden kor og med et kortere koncertprogram – men stadig spækket med den hyggeligste julemusik!
 
Der spilles således Familiejulekoncert kl. 17.00 og kl. 18.30, tirsdag d. 30. november i Koncertsalen Alsion, Sønderborg
 
For at få en ligelig fordeling af publikum til begge koncerter, opfordrer vi alle, der har mulighed for det, til at flytte sin billet til kl. 17.00. For at flytte sin billet, bedes man kontakte orkestrets administration på mail til info@sdjsymfoni.dk senest mandag d. 29. nov. kl. 12.00.
Der gøres opmærksom på, at alle børn, der skulle have deltaget i nissekoret i Sønderborg har gratis adgang til koncerten på forældrenes billet. Dette vil naturligvis medføre, at børnene gerne vil sidde sammen med deres forældre. I den forbindelse henstilles der til størst mulig fleksibilitet fra alle publikummere vedr. siddepladser. Billetsalget til koncerten er af samme grund stoppet og koncerten er udsolgt.
 
Koncerterne i Tønder (1. dec.) og Leck (2. dec.) er desværre aflyst
Publikum med billetter til koncerten onsdag d. 1. dec. kl. 18.30 i Tønderhal 2, Tønder kan opnå refusion.
 
Billetrefusion opnås ved at sende en mail til info@sdjsymfoni.dk. Mailen skal indeholde ordrenummeret på billetterne samt det registrerings- og kontonummer, hvortil billetterne kan refunderes. Billetterne refunderes indenfor løbende måned fra koncertdag plus 30 dage. Dette gælder alle købte billetter, uanset om de er købt via orkestrets administration eller via Billetten.dk
 
Vedr. koncerten d. 2. dec. i Leck: kontakt arrangør Sydslesvigsk Forening.
 
I symfoniorkestret er man kede af, at coronasituationen endnu en gang har ramt Familiejulekoncerterne, som er et højdepunkt for mange familier i Syd- og Sønderjylland samt Sydslevig.