Nyheder/Covid-19 opdatering

OPDATERING VEDR. COVID-19 (CORONA) OG ORKESTRET

Vi opdaterer løbende denne side i forhold til regeringens retningslinjer for corona-krisen og ændringer i den forbindelse for orkestrets koncerter og aktiviteter.

 

Opdateret 15.9.2020

De berørte koncerter og aktiviteter er p.t.:

 

BEETHOVENS MISSA SOLEMNIS – fr. 30.10.2020 kl. 20.00 – Koncertsalen Alsion, Sønderborg

Af hensyn til publikumsbegrænsning i Koncertsalen Alsion ser vi os nødsaget til at afholde to koncerter som følgende:

torsdag d. 29. oktober 2020 kl. 20.00 – FÅ BILLETTER TILBAGE – KONTAKT FOR YDERLIGERE INFO

fredag d. 30. oktober 2020 kl. 20.00 – UDSOLGT

Ser man det som en mulighed at flytte sin deltagelse til koncerten torsdag d. 29. oktober 2020 kl. 20.00, beder vi om, at man skriver en mail til info@sdjsymfoni.dk og oplyser de fulde navne på deltagere. 

PROGRAMÆNDRING

Grundet restriktioner og retningslinjer mht. korkoncerter er der programændringer til denne koncert. Koncertprogrammet er som følgende:

Beethoven: Ouverture til Prometheus

Beethoven: “Ah perfido” – Scene og arie for sopran og orkester

Beethoven: ”Tremate, empi tremate” – terzet for sopran, tenor, bas og orkester

Mozart: “Parto, Parto, ma tu ben mio” – Arie fra La clemenza di Tito

Mozart: Krönungsmesse

 

___________________________________________________________________

 

BACHS JULEORATORIUM – fr. 18.12.2020 kl. 20.00 – Kristkirken Kolding

NY LOKATION

For at sikre den rette afstand mellem kor, orkester og publikum jf. corona-retningslinjerne er vi nødsaget til at flytte koncertens lokation til Tyrstrup Kirke i Christiansfeld.

Koncerten finder sted:

18.12.2020 kl. 20.00

Tyrstrup Kirke

Haderslevvej 7, 6070 Christiansfeld

 

___________________________________________________________________

 

Johannespassionen d. 24.-25. april –  AFLYST

Familiekoncerter med Sigurd Barrett d. 29. april samt d. 7. og 9. maj – AFLYST

Orkestrets skolekoncerter (SK2-koncerter) d. 29. april – 7. maj –  AFLYST 

Samarbejdskoncerter med Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester d. 19.-20. maj – AFLYST

Vi refunderer billetter til de aflyste koncerter.

(Vedr. billetter til d. 7. maj henviser vi til Sydslesvigsk Forening https://syfo.de/ og vedr. billetter til d. 9. maj henviser vi til Christiansfeld Festival https://www.christiansfeldfestival.dk/da/)

(Vedr. billetter til koncerten d. 20. maj i Deutsches Haus, Flensborg henvises der til til Schleswig-Holsteinisches Landestheater und Sinfonieorchester)

 

Beethovens Kejserkoncert d. 28. maj – AFLYST OG FLYTTET

Koncerten er flyttet til næste år torsdag den 26. august 2021 kl. 20.00 i Alsion, Sønderborg.

Alle der har billetter til den oprindeligt planlagte koncert har adgang til denne erstatningskoncert. 

Ønsker man at refundere sin billet – læs vilkårene for billetrefusion længere nede på siden.

 

Debutkoncert d. 4. juni – FLYTTET TIL 12.6.2020

Sønderjyllands Symfoniorkester har tidligere meldt ud, at dirigentdebutkoncerten, som skulle finde sted i starten af juni i Sønderborg, er lukket for publikum. Men med de nye udmeldinger om genåbningen af kulturarrangementer med siddende publikum, er det med stor glæde nu muligt for symfoniorkestret at invitere et begrænset antal publikummer til debutkoncert i Koncertsalen Alsion.

Debutkoncerten er rykket i forhold til den tidligere udmeldte dato og finder nu sted fredag 12. juni 2020 kl. 12.30 i Koncertsalen Alsion, Sønderborg. Koncerten er gratis, men kun med tilmelding gives der adgang. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princip via mail til info@sdjsymfoni.dk. Tilmeldingsfristen er tirsdag 9. juni kl. 12.00. Det er med de nuværende retningslinjer muligt at lukke 120 publikummer ind til denne koncert.

Der åbnes op for koncerten jf. de senest udmeldte retningslinjer for indendørs koncertaktiviteter med siddende publikum, så publikum og orkestermedlemmer kan føle sig trygge. Der indføres afstand mellem publikum og i orkestret, og der vil være øget fokus på hygiejne. Medarbejdere fra symfoniorkestret er tilstede til at guide publikum fra start fra slut.

Læs mere om koncerten her

 

Operaen Grænsemageren d. 15.-18. juni 2020 – AFLYST

Læs mere på Opera på Grænsens hjemmeside

 

Sankt Hans-koncert 2020 d. 23. juni – AFLYST

Vi refunderer billetter til den aflyste koncert – læs vilkårene for billetrefusion længere nede på siden.

 

Opera på Skamlingsbanken d. 16. august 2020 – AFLYST OG FLYTTET

Koncerten er flyttet til søndag d. 15. august 2021 kl. 15.00

Vi arbejder på at koncerten i 2021 gennemføres med samme medvirkende solister og program som planlagt for 2020. Vi ses til et brag af en fest næste år til Opera på Skamlingsbanken med de skønneste sange og den smukkeste orkestermusik!

 

Sønderborg Kulturnat d. 21.8.2020 – ÆNDRING 

KONCERT FOR BYEN

Kultur- og Idrætsnatten i Sønderborg er desværre aflyst i 2020 grundet corona-situationen, men Sønderjyllands Symfoniorkester spiller som planlagt for byen fredag den 21. august 2020. Koncerten finder sted om eftermiddagen og ikke om aften som tidligere udmeldt.

Kl. 16.00-16.30 spiller symfoniorkestret G. F. Händels storslåede ”Music for the Royal Fireworks” – et festfyrværkeri af musik, der vil lyde fra orkestrets mobilscene på Dybbølsiden ud over Alssund til alle gæster på Sønderborgs havnepromenade denne sommereftermiddag.

I tilfælde af dårligt vejr flyttes koncerten til Koncertsalen Alsion. Fri entré.

 

Verdenspremiere med Haderslev Domkirkes Pigekor (Oprindelige koncertdatoer: 19.-20. marts 2020)

Koncerten onsdag den 26. august 2020 flyttes og bliver afholdt med to koncerter kl 11.00 og kl. 20.00 i Koncertsalen Alsion – Sønderborg

Ser man det som en mulighed at flytte sin deltagelse til koncerten kl. 11.00, beder vi om, at man skriver en mail til info@sdjsymfoni.dk og oplyser de fulde navne på deltagere. 

Alle der har billetter til de oprindeligt planlagte koncerter har adgang til erstatningskoncerten

Ønsker man at refundere sin billet – læs vilkårene for billetrefusion længere nede på siden

 

Vi er kede af situationen, men vi glæder os til at byde jer velkommen i koncertsalene igen, når Corona-krisen er overstået. Tak for jeres forståelse og opbakning.

 

Pressemeddelelse fra Sønderjyllands Symfoniorkester 9.9.2020

Grønt lys for åbningskoncerter efter smittetilfælde

Efter at en musiker i Sønderjyllands Symfoniorkester for nyligt blev testet positiv for covid-19, er samtlige ansatte i orkestret blevet testet.

Situationen er håndteret i tæt samarbejde med statens corona-hotline og samtlige retningslinjer er fulgt i denne forbindelse. Som en udvidet sikkerhedsforanstaltning valgte orkestret at lade alle orkestermedlemmer sig teste mandag og her til morgen onsdag kan vi konkludere, at alle er negative. Onsdag eftermiddag og aften kan man således tage fat på prøverne til sæsonåbningskoncerterne, som finder sted torsdag og fredag i sikker forvisning om, at der ikke er yderligere corona-smitte tilstede i symfoniorkestret.

Der afholdes i år hele tre sæsonåbningskoncerter: to i Sønderborg torsdag den 10. september og én i Flensborg fredag den 11. september. Chefdirigent Johannes Wildner står i spidsen af orkestret og den franske pianist Francois Fréderic Guy er solist i et rent Beethoven-koncertprogram, der både markerer 250års fødselaren og orkestrets sæsonåbning, som hvert år er en stor og festlig begivenhed for både musikere og publikum. Koncerterne vil naturligvis afholdes jævnfør de gældende retningslinjer for siddende koncerter med publikum i både Koncertsalen Alsion i Sønderborg og Deutsches Haus i Flensborg.

 

På Sønderjyllands Symfoniorkesters vegne,

Musikchef Nikolaj Andersen

For yderligere information: Tlf. 22 19 39 30 / na@sdjsymfoni.dk

BILLETREFUSION

vedr. aflysninger af koncerter med Sønderjyllands Symfoniorkester som arrangør

 

Billetter til aflyste koncerter refunderes. Pengene tilbagebetales til kundens bankkonto, hvis kunden ønsker dette. For at refunderingen kan finde sted, skal en kopi af billetter samt nødvendige informationer for en kontooverførsel sendes i en mail til info@sdjsymfoni.dk.

 

Kunden kan alternativt vælge:

En fribillet til en frit valgt koncert i sæsonen 2020/21 eller at få udstedt et gavekort på beløbet

 

Hvis en koncert flyttes til et senere tidspunkt, tilbydes kunderne at blive flyttet til den/de ny/e dato/er. Hvis kunden ikke ønsker dette, betragtes det som en aflysning jf. ovenstående