Sønderjyllands Symfoniorkester

Peter Fievé

2.violin | Strygere

Nationalitet: Dansk.

Fødselsår: 1956.

Uddannet på/hos:
Diplomeksamen fra Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg (violin) 1981.
Lærere: Jørgen Fischer Larsen, Niels Chr. Øllgaard og Henrik Krarup. Mesterkurser hos Endre Wolf og Theo Olof.

Hvorfor valgte du at blive musiker:
Jeg spillede violin i skolen (3.-4. klasse), uden at det gjorde det store indtryk. Dyrkede herefter atletik i nogle år (Esbjerg Atletikklub), hvorefter jeg som 15-årig lærte mig selv at spille på guitar.

Jeg blev fuldstændig bidt af det. Bestilte ikke meget andet end at spille – folkemusik, klassisk guitar, elektrisk guitar og bas.

Lyttede til musik hele tiden. Kom i tanker om, at jeg havde en violin liggende, og begyndte at spille folkemusik på den. Fik lyst til seriøs undervisning (ville noget mere med musikken). Efter et års privatundervisning (Bodil Krog, Esbjerg) blev jeg som 17-årig optaget på konservatoriet.

På dette tidspunkt vidste jeg med sikkerhed, at min tilværelse skulle være noget med musik. Fik hovedfagsundervisning det sidste år i gymnasiet, og efter studentereksamen i 1975 gik det for alvor løs med musikken.

Hvad er din største oplevelse som musiker:
To koncerter i november 1990, hvor orkesteret spillede et moderne værk af den amerikanske komponist Fisher Tull sammen med den døve slagtøjssolist Evelyn Glennie – ved denne lejlighed udløste hun efter min mening ren naturkraft i sin fortolkning af musikken.

Lidt om dig selv uden for koncertsalen osv.:
Min altovervejende fritidsinteresse har også med musik at gøre – jeg komponerer en masse.

Har for længst rundet de 100 værker, og har været medlem af den eksklusive ”dansk komponistforening” (efter at have indsendt et antal værker til bedømmelse) siden 1987.

Desuden har jeg undervist på musikskolen i violin og sammenspil. I musikskoleregi har jeg også komponeret og arrangeret utallige værker.

Man kan bl.a. læse mit ”komponist-CV” på komponistforeningens hjemmeside.

Er gift med Betty (uddannet musikpædagog) – så det hele går op i musik – og så har vi katte!