Sønderjyllands Symfoniorkester

Kristjan Orri Sigurleifsson

Bas | Strygere

Kristján Sigurleifsson, 2. solobassist
Ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester august 2012

Islandske Kristján Sigurleifsson startede med at interessere sig for musik omkring  11-års-alderen. Interessen gik især på pop-musik, og derfor begyndte han at studere guitarspil. Som teenager begyndte han at spille el-bas, fordi en god ven manglede en bassist i sit band. Han lærte hurtigt at spille godt på bassen, og han nød rollen som bassist. Med årene begyndte bandet at spille  mere kompliceret musik som jazz og fusion, og det førte til Kristján Sigurleifssons interesse for kontrabas. Som 20-årig, begyndte han at studere kontrabassen ved siden af el-bassen, som stadig var det foretrukne instrument. Men et par år senere var han blevet vild med klassisk musik, han overgav sig helt til kontrabassen og droppede i den forbindelse elbassen.

Som 25-årig flyttede han til København for at studere på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium med Michal Stadnicki som sin lærer. Stadnicki blev en stor inspiration for ham, og Kristján Sigurleifsson siger selv, at han virkelig lærte ham at være musiker.

Efter sine studier flyttede Kristján Sigurleifsson til Berlin, hvor han begyndte at spille med Solistensemblet Kaleidoskop, som blev en meget vigtig del af hans musiske udvikling, og det han havde lært fra Stadnicki begyndte at blomstre i ensemblet.

Kristján Sigurleifsson har kendt Sønderjyllands Symfoniorkester i nogle år, da han tidligere har fungeret som assistent i orkestret. Og han er meget glad for nu, at være en rigtig del af holdet.