Sønderjyllands Symfoniorkester

Karsten Dalsgaard Madsen, alt. koncertmester

1.violin | Strygere

Karsten Dalsgaard Madsen, violin, alternerende koncertmester

Karsten Dalsgaard Madsener født og opvokset i Aarhus og efter endt studentereksamen, startede han på Det Jydske Musikkonservatorium som elev hos prof. H. Sachsenskjold fra 1978 – 1983.

I denne periode spillede han sig ind i ungdoms-verdensorkesteret (1980), assisterede i Randers- og Aarhus Symfoniorkestre og modtog priser for stor kammermusikalsk aktivitet, herunder bl.a. en uropførelse på Island m.m.

Karsten Dalsgaard Madsenstuderede i Frankrig hos Christian Ferras, og forstsatte studierne i Prag hos prof. J. Vlach (1983 – 84)

I 1984-88 var Karsten Dalsgaard Madsenfastansat i Det Kgl. Kapel, hvor han ligeledes var et fast medlem af Collegium Musicum. Samtidig med sit arbejde i Kapellet, studerede han i solistklassen på konservatoriet og afsluttede studiet med en anmelderrost debutkoncert i 1989.

I 1988 vandt Karsten Dalsgaard Madsen sin nuværende stilling som alternerende 1. koncertmester i Sønderjyllands Symfoniorkester.

Karsten Dalsgaard Madsenhar virket som solist og kammermusiker i mange forskellige lande. Bl.a. Tyskland, Luxemburg, Tjekkiet, Ungarn, Spanien, Rusland, Canada, Norge samt naturligvis Danmark.

Ligeledes har han medvirket aktivt i mange forskellige solo- kammer- radio- tv- og cd-produktioner.

Når Karsten Dalsgaard Madsen ikke selv spiller, har han et aktivt pædagogvirke hos blandt andet Det Jydske Musikkonservatorium, Esbjerg M.G.K., Vojens M.G.K., og senest Sønderborg M.G.K.

Karsten Dalsgaard Madsen har desuden altid været særdeles aktiv for amatørmusiklivet i Sønderjylland, og som en værdsættelse af dette, har han modtaget en pris af Kong Frederiks-fonden.

Ud over sit job i Sønderjyllands Symfoniorkester udgør Karsten Dalsgaard Madsen på tiende år en fjerdel af strygekvartetten Den Nye slesvigske strygekvartet. Ud over ham består kvartetten af musikere fra både Sønderjyllands Symfoniorkester og Schleswig Holsteinisches Sinfonieorchester. Kvartetten er dermed et grænseoverskridende musikalsk projekt som viser, at man sagtens kan samarbejde på tværs af grænsen.

Karsten Dalsgaard Madsen bor i Sønderborg med sin kone. Parret har sammen to børn på hhv. 9 og 11 år. Derudover har Karsten Dalsgaard Madsen to voksne børn på 18 og 23 år.

Karsten Dalsgaard Madsen spiller på en fransk Lupot-violin venligst udlånt af LINAK-ejer Bent Jensen.