Sønderjyllands Symfoniorkester

Verdenspremiere med Haderslev Domkirkes Pigekor

Christiansfeld | Løgumkloster
Dirigent: Thomas Berg-Juul
Solister: Mariann Mikkelsen, sopran
  Kristin Mulders, mezzosopran
Kor: Haderslev Domkirkes Pigekor
Kim André Arnesen: Magnificat
Kim André Arnesen: Stabat mater – uropførelse

 

Sandsynligvis er det få, der kender navnet Kim André Arnesen – men har man først én gang hørt hans musik, glemmer man det aldrig igen. Fantastiske melodier, en ubegribelig skønhed i det enkle, og en formidabel fornemmelse for samspillet mellem kor og orkester. Siden hans gennembrudsværk fra 2010, Magnificat, har han slået sit navn fast med hovedsagelig kormusik, der i dag opføres over hele verden.

Ved denne koncert giver Sønderjyllands Symfoniorkester verdenspremiere på Arnesens ”Stabat mater” i samarbejde med Haderslev Domkirkes Pigekor, til hvem værket også er dedikeret.

Arnesen oplevede for første gang det usædvanlige kor, da Haderslev-pigerne i 2015 sang koncert i Nidaros-domen i Trondheim, komponistens hjemby. Pigekoret tog komponistens Magnificat med sig hjem, og gav værket danmarkspremiere, også i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester. Det skete ved en koncertrække i 2017, der siden mundede ud i en cd-indspilning.
Det var denne produktion, der fik Arnesen til at træffe den endelig beslutning, – at dedikere sit næste store værk “Stabat mater” til koret.

Varighed: Ca. 1,5 timer

Thomas Berg-Juul

Mariann Mikkelsen

Kristin Mulders

Haderslev Domkirkes Pigekor