Sønderjyllands Symfoniorkester

Slotskoncerter med ungt dirigenttalent

Sønderborg | Slesvig
Dirigent: Ross Collins
Solist: Jorunn Solløs, fløjte
Carl Nielsen: Lille suite for strygere
Mozart: Fløjtekoncert i G-dur
Haydn: Symfoni nr. 101, “Uret”

Programmet ved denne koncert markerer 100 års-jubilæet for Sønderborg Musikforening.
Sønderborg Musikforening var fra starten i 1919 arrangør af koncerter i Sønderborg og fra 1936 arrangeredes også symfoniske koncerter bl.a. i samarbejde med Sønderborg Symfoniske Orkester, forløberen for det nuværende Sønderjyllands Symfoniorkester. Sønderborg Musikforening har igennem alle årene været en samarbejdspartner til symfoniorkestret og Haakon Elmer, orkestrets 1. kapelmester 1963-65, var også i en periode musikforeningens formand.

Symfoniorkestret er repræsenteret i musikforeningens bestyrelse og adskillige af orkestrets medlemmer har medvirket ved musikforeningens koncerter.

Jorunn Solløs spiller til daglig fløjte i Sønderjyllands Symfoniorkester, men ved denne lejlighed er hun solist i Mozarts fløjtekoncert i G-dur.

Dirigent er den unge Ross Collins, som i dag studerer direktion hos professor Jorma Panula i Finland, men oprindeligt stammer han fra Nottingham i England.

Orkestret lærte ham at kende ved sidste års Nordic Masterclass, hvor man ligesom de forrige år vælger efterfølgende at give en eller flere af deltagerne mulighed for at prøve kræfter med et fuldt program og ikke blot et enkelt værk, eller en sats, som det oftest er tilfældet ved disse masterclasses.

 

Varighed: Ca. 2 timer

Ross Collins

Jorunn Solløs