Sønderjyllands Symfoniorkester

Sæsonåbningskoncert

Sønderborg

 

Dirigent: Chefdirigent Johannes Wildner
Solist: Thomas Jensen, fløjte

 

Dvorák: Karneval ouverture
Carl Nielsen: Fløjtekoncert
Beethoven: Leonore ouverture nr. 3
Stravinskij: Ildfuglen (1919)

 

Sønderjyllands Symfoniorkester åbner sæsonen 2019/2020 med vores nye chefdirigent Johannes Wildner og orkestrets solofløjtenist gennem mere end 50 år Thomas Jensen som solist i Carl Nielsens fløjtekoncert.

Koncerten indledes med Dvoraks Karneval ouverture fra 1891, der som en del af trilogien omhandlende ”Naturen, Livet og Kærligheden” er det musikalske værk, som hylder ”Livet”.

Herefter følger Carl Nielsens fløjtekoncert, der er et af de værker, som Thomas Jensen har indspillet med Sønderjyllands Symfoniorkester og som i 2014 indbragte orkestret og Thomas Jensen P2’s musikpris.

”Fløjten kan ikke fornægte sin natur, den hører hjemme i Arkadien og foretrækker de pastorale stemninger.” Sådan beskrev Carl Nielsen fløjten i forbindelse med en opførelse af sin fløjtekoncert. Og i den tog Nielsen et stille skridt i en ny modernistisk retning.

Beethovens Leonore Ouverture nr. 3 regnes af mange for den mest vellykkede symfoniske ouverture af de 3 ouverturer, som Beethoven komponerede til operaen Leonore, ligesom den umiddelbart afspejler selve dramaet i operaen bedst.

Koncerten slutter med et sandt festfyrværkeri af Stravinskij nemlig ”Ildfuglen” bygget over flere russiske folkeeventyr, og det handler om kærlighedens, modets og det godes sejr.

Varighed: ca. 2 timer

Johannes Wildner

Thomas Jensen

Koncertsponsor: