Sønderjyllands Symfoniorkester

Beethovens Kejserkoncert

Sønderborg
Dirigent: Giancarlo Andretta
Solist: Michael Roll, klaver
Berlioz: Romersk karneval
Ravel: Ma Mère l’Oye
Beethoven: Klaverkoncert nr. 5, “Kejserkoncerten”

(Koncertintroduktion kl. 18.30)

Vi starter med en tur til Frankrig sammen med Hector Berlioz og hans ”Romersk karneval”, – en koncertouverture bygget over materiale fra hans opera “Benvenuto Cellini”.

Herefter følger suiten ”Ma Mère L’Oye” af Maurice Ravel. Oprindeligt skrevet som en klaverduet og efterfølgende transformeret til både ballet- og orkestermusik. Den blev således opført i orkestersuite-formen første gang i New York i november 1912.

Solisten Michael Roll har orkestret et mangeårigt tilbagevendende samarbejde med bl.a. ved orkestrets 40 års jubilæumsturne til Tyskland tilbage i 2004, hvor netop Michael Roll var med som solist. Denne gang tager vi med Michael Roll på en musikalsk udflugt til Wien, hvor vi skal høre Beethovens elskede klaverkoncert nr. 5 kaldet ”Kejserkoncerten” som også blev hans sidste færdiggjorte klaverkoncert. Den blev skrevet i årene 1809-1811 i Østrigs hovedstad Wien og tilegnet hans mæcen og klaverelev ærkehertug Rudolf Franz Karl Joseph. Førsteopførelsen fandt sted 13. januar 1811 på Prins Joseph Lobkowitz’ Slot i Wien med ærkehertug Rudolf selv som solist.

Varighed: Ca. 2 timer

Giancarlo Andretta

Michael Roll, klaver

Koncertsponsor: