Chefdirigent

lu-fsShao-Chia Lü

Sønderjyllands Symfoniorkester får ny chefdirigent i sæson 2014/15, og det er et internationalt topnavn, som kommer til at stå i spidsen for orkestret: Den taiwanesisk-fødte dirigent Shao-Chia Lü.

Shao-Chia Lü er ikke fremmed for de sønderjyske koncertgængere: han har siden 2012 dirigeret Sønderjyllands Symfoniorkester som 1. gæstedirigent.

Musikernes mand

Det er en mand med en moderne ledelsesstil og en stor kunstnerisk drivkraft, som kommer til at stå i spidsen for orkestret. Som dirigent stræber Lü efter at forene orkestrets musikere til et ensemble, og han møder sine omgivelser – både orkestret og publikum – med stor professionalisme og gejst. Det har publikum allerede oplevet, når han i rollen som 1. gæstedirigent har dirigeret sine koncerter med en smittende entusiasme, musikalitet og energi.

Hjerteblod

Rollen som chefdirigent er også vigtig for orkestrets fremtidige kunstneriske profil, og Shao-Chia Lü har allerede sat sit aftryk: For at markere den nye chefdirigents tiltræden har orkestret denne sæson givet Shao-Chia Lü frie hænder til at vælge programmet til en række koncerter. Det er med andre ord dirigentens hjerteblod, som vi får lov til at høre.

Ansættelsen af Shao-Chia Lü er støttet af Fabrikant Mads Clausens Fond.