Orkestret

sso-2015-final-1_webside-7e15d97d

Et helt ualmindeligt symfoniorkester

Sønderjyllands Symfoniorkester er et landsdelsorkester med 65 passionerede strygere, blæsere og slagtøjsspillere. Vi spiller koncerter hver uge over hele Syd- og Sønderjylland – et område med mere end 700.000 indbyggere.

Hvert år spiller vi omkring 150 arrangementer – lige fra symfonikoncerter til kirkekoncerter, skolekoncerter, gymnasiekoncerter, familiekoncerter og sommerrock. Desuden spiller vi koncerter med lokale kor, fælleskoncerter med Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester, og vi spiller også til Den Jyske Operas forestillinger i landsdelen og medvirker ved transmissioner på DR P2. Vi indspiller desuden løbende CD’er, blandt andet for selskaberne Danacord og dacapo.

Vores musik når helt ud – og helt ind. Den bygger bro og skaber samklang og samhørighed. Især mellem os & publikum.

For selvom det er os, der sidder på scenen, er det publikum, der er i centrum. Uden publikum er der ingen kunst, ingen kultur – ingen magi.

Derfor dyrker vi den nære kontakt til lokalsamfundet, uanset om vi er i Sønderborg, Tønder, Gram, Esbjerg eller Kolding. Vi er hele byens symfoniorkester. For selv om Sønderjyllands Symfoniorkester dækker et stort område, så er vi tit lige i nærheden.

Hvis du vil se vores koncerter i nærheden af dig, så gå ind under Koncerter. Her kan du finde en sæsonbrochure – kun for dit område.

I løbet af året kan du også finde vores koncertprogrammer her på hjemmesiden. I hjemmesideversionen er de spækket med ekstramateriale om den enkelte koncert. Det kan være et solistinterview, baggrundshistorier om musikken eller et portræt af en af musikerne. Du kan også finde os på WIMP og på Den2Radio.

Det betyder, at vi altid er lige i nærheden af dig – også selvom vi ikke lige spiller koncert i dit område denne uge. På den måde er vi hele byens orkester – & et helt ualmindeligt symfoniorkester.

Vi glæder os til at se dig til vores næste koncert.

 

Med venlig hilsen

Sønderjyllands Symfoniorkester

 

Hvis du vil læse mere om vores virke kan du gå til lov om musik, som du finder på Kulturministeriets hjemmeside.

Protektor for Sønderjyllands Symfoniorkester er HKH Prins Joachim