Sønderjyllands Symfoniorkester

Bettina Zielke Jørgensen

Fløjte | Træblæsere

Født: 1971

Uddannet på:
Det Jyske Musikkonservatorium hvorfra jeg har en diplomeksamen. Jeg studerede hos Karl Lewkowitch og senere hos Thomas Jensen.

Hvorfor valgte du at blive musiker?
Jeg er opvokset i en musiker familie. Valget var derfor ikke så svært, da musikken fyldte en del i vores hverdag. Min far var uddannet basunist. Vi var 4 søskende som alle blev præsenteret for forskellige instrumenter. Jeg startede således med klaver og trompet og skiftede som 10 årig til fløjte.

2 af mine andre søskende er også endt som professionelle musikere. En som pianist og en som trompetist. Den sidste spiller violin som god amatørmusiker.

Hvad var din største oplevelse som musiker?
Der er rigtig mange oplevelser og det er svært at sige hvilken der er den største. Jeg har i 10 år spillet i fløjtetrioen “Flutention”, og med dem har jeg været til flere konkurrencer, vi har været på kurser og rejst en del rundt, samt indspillet 2 CDér. Det er nok det som fylder mest i min “oplevelsesbog”.

Med orkestret har jeg 2 gange optrådt som solist. Senest med min kollega Thomas Jensen. Det var absolut en af højdepunkterne.

Uden for koncertsalen:
Jeg har 2 små piger på 1 1/2 og 3 1/2, så det går der en del tid med.

Når tiden tillader det er jeg vild med kajakroning, vinterbadning og som ekstra luksus maler jeg.