Valkyrien

Esbjerg

 VALKYRIEN – Wagneropera i fuld skala!

 

Fredag 25. aug. 2017 kl. 17.00, Musikhuset Esbjerg
Søndag 27. aug. 2017 kl. 15.00, Musikhuset Esbjerg
Tirsdag 29. aug. 2017 kl. 17.00, Musikhuset Esbjerg

 

Tilbage i 2003-2008 spillede Sønderjyllands Symfoniorkester og Den Ny Opera i Esbjerg med stor succes styk for styk de fire operaer som tilsammen udgør Richard Wagners store opera-cyklus Nibelungens Ring.

Nu lægger vi igen arm med denne ultimative musikdramatiske udfordring, når vi sammen med Den Ny Opera kaster os ud i en helt ny samlet produktion af Ringen.

Projektet indledes i august 2017 med 3 opførelser af VALKYRIEN i Musikhuset Esbjerg. Instruktøren Kasper Wilton iscenesætter den nye Esbjerg-Ring. Marie í Dali skaber scenografien, og den amerikanske basbaryton James Johnson står i spidsen for et i øvrigt rent nordisk sangerhold af fornemste klasse.

Wagners drama om ringens vej fra Rhinens dyb til gudernes ligbål i Ragnarok er en mytologisk, musikalsk saga af drabelige dimensioner. VALKYRIEN er den gribende historie om umulig kærlighed mellem to unge menneskebørn, Siegmund og Sieglinde spundet sammen med den eventyrlige fortælling om guders, jætters og dværges kamp om en ring, der skænker sin ejer verdensherredømme.

I Richard Wagners operaer spiller orkesteret en ganske særlig (hoved)rolle, så også her har vi sat alle sejl til. Sønderjyllands Symfoniorkester er til lejligheden udvidet til hele 91 musikere, som spiller under ledelse af operachef Lars Ole Mathiasen.

Det nye Ring-projekt fortsætter helt frem til 2024. Vær med fra starten! Tag til Esbjerg og se VALKYRIEN i august. Den ene af de to pauser i forestillingen er forlænget, således at der undervejs i den 4 timer lange opera er tid til at nyde en middag i Musikhuset Esbjerg eller på en af de nærliggende restauranter.

Se mere om VALKYRIEN og køb billetter på www.dennyopera.dk