Sønderjyllands Symfoniorkester

Strauss og Schumann

Flensborg | Haderslev

Mozart: Ouverture til Tryllefløjten
R. Strauss: Hornkoncert nr. 2, Es-dur
Schumann: Symfoni nr. 4 (version 1841)

Dirigent: Shao-Chia Lü
Solist: Niculai Apostol, horn

Richard Strauss voksede op med hornet. Hans far var solohornist i Hofkapellet i München og berømt viden om for sit spil. At lytte til faderens daglige hornøvelser satte sine spor, og som nybagt student skrev han en hornkoncert til sin fars 60-års fødselsdag. Richard Strauss’ Hornkoncert nr. 2 blev skrevet i 1942, nøjagtigt 60 år efter hans første hornkoncert. Dette er den vanskeligste og mest komplekse af alle hornkoncerter. Med en symfonisk, næsten operaagtig karakter krystalliseres hele den 78-årige komponists erfaring.

Niculai Apostol er født 1957 i Bukarest – Rumænien og har siden august 2010 været solohornist hos Sønderjyllands Symfoniorkester. Han siger om sit valg af Strauss Hornkoncert: For mig som solist med Sønderjyllands Symfoniorkester er det en ære og en kæmpe udfordring at spille denne koncert som 60- årig solist, på et så relativt sent tidspunkt i min karriere.

Schumann’s symfoni nr. 4 komponeredes i en periode med lykkelige begivenheder i komponistens liv. Han giftede sig med pianisten Clara Schumann året forinden, hvilket ikke var uden modstand fra Claras far. Han modnendes også betydeligt som komponist, og symfonien, som er fra 1841, er opstået i en tid, som mange musikvidenskabsfolk er enige om tegner starten på hans modne værker. Hvilket samtidig er året efter Clara og Roberts bryllup i 1840.

Gratis Koncertintroduktion kl. 19.00

Koncerten støttes af DANFOSS

danfoss-logo-c6614e08

Solister:

apostol