Sønderjyllands Symfoniorkester

Sæsonåbningskoncert

Sønderborg

Dirigent: Kees Bakels
Solist: Marianna Shirinyan, piano

 

Rimskij-Korsakov: Ouverture over tre russiske temaer
Rachmaninov: Klaverkoncert nr. 2
Dvorák: Symfoni nr. 9

 

Sønderjyllands Symfoniorkester tager hul på sæsonen 2017/2018 med den hollandske mesterdirigent Kees Bakels på podiet og den armensk-danske pianist Marianna Shirinyan som solist. Marianna har høstet adskillige priser i sin karriere –  blandt andet som den første modtager DR’s klassiske kunstnerpris, P2 Prisen, i oktober 2010.

Programmet byder på ouverturer af Rimskij-Korsakov, samt Rachmaninovs virtuose 2. klaverkoncert komponeret i 1900-1901 og uropført med Rachmaninov selv som solist og hans fætter Alexander Siloti som dirigent i 1901.

Aftenen afrundes med Dvoráks 9. symfoni ”Fra den nye verden”, hvormed han for sit ophold i Amerika sætter et uforligneligt musikalsk mindesmærke, der er så fuldt af melodisk inspiration og vellyd – alt sammen med et umiskendeligt Dvorák’sk touch af livsglæde og raffineret orkesterklang.

Samtidig er aftenens koncert et af de arrangementer som i efteråret 2017 markerer Alsions og Alsion Koncertsalens 10 års jubilæum.  Ved en koncert med dette program kommer salens overlegne akustiske kvaliteter til sin ret og den symfoniske musik til fuldt udtryk.

Varighed: Ca. 2 timer


                                   Kees Bakels                                                                                         Marianna Shirinyan

Koncerten støttes af:

Koncerten støttes af