Sønderjyllands Symfoniorkester

Rued Langgaard Festival 2017

Ribe

 

Romantik – Niels W. Gade og Rued Langgaard
Langgaard: I Holmens Kirkes KapelSuk ved Gades Grav Uropførelse af version for str.
Gade: Efterklange af Ossian.
Gade: Koncert for violin og orkester
Langgaard: Koncert for violin og orkester
Langgaard: Symfoni nr. 3 Ungdomsbrus – La Melodia

 

Dirigent: Per-Otto Johansson
Christina Åstrand (violin)
Per Salo (klaver) (obligat klaver i Langgaards violinkoncert og Symfoni nr. 3)

 

Ved årets Rued Langgaard Festival mødes Niels W. Gade og Rued Langgaard i et rigt program, der sætter fokus på romantikken i Danmark i det 19. og 20. århundrede.

Efter Niels W. Gades død i 1890 vendte de fleste ryggen til Gades romantiske musik, men Rued Langgaard var en undtagelse. Han opfattede Niels W. Gade som en ”klaverstemmer”, der gjorde den romantiske musik ”færdigt til Brug for Menneskeheden”. Og Langgaard så sig selv som den, der i det 20. århundrede førte traditionen fra Gade videre.

Violinisten Christina Åstrand og pianisten Per Salo er artist in residence og medvirker både i en recital med romantiske violinsonater af Niels W. Gade og Rued Langgaard i samspil med oplæsning af Oehlenschlägers Guldhornene, og ved afslutningskoncerten med Sønderjyllands Symfoniorkester. Koncerten indledes med en uropførelse af strygeorkester versionen af Langgaards I Holmens Kirkes KapelSuk ved Gades Grav, der er blevet fundet efter at have været bortkommet. Derudover violinkoncerter af både Gade og Langgaard, Langgaards sjældent spillede Symfoni nr. 3 Ungdomsbrus med obligat klaver og Gades Efterklange af Ossian.