Sønderjyllands Symfoniorkester

Nyt dansk stjerneskud

Sønderborg
Dirigent: Henrik Schaefer
Solist: Elisabeth Holmegaard Nielsen, klaver
Elfrida Andrée: Koncertouverture, D-dur
Beethoven: Klaverkoncert nr. 3
Brahms: Symfoni nr. 2

 

(Der er koncertintroduktion kl. 19.00.)

Sidste sæson bød på Henrik Schaefer med Bernstein, Ravel og Nielsen. I denne sæson gælder det Andrée, Beethoven og Brahms.

Der er ingen tvivl om, at Beethoven havde Mozarts c-mol klaverkoncert nr. 24 i tankerne, da han skrev sin egen c-mol koncert nr. 3. Der er simpelthen for mange detaljer, der uvægerligt leder tankerne hen på Mozarts koncert nr. 24. Således berettes det, at pianisten Cramer og Beethoven på en spadseretur hørte finalesatsen af Mozarts Klaverkoncert, som blev spillet fra et hus, de passerede, og Beethoven udbrød ”Cramer, Cramer! hør på dette. Dette vil vi aldrig kunne måle os med”.

Beethovens klaverkoncert spilles af Elisabeth Nielsen, som afsluttede sin kandidatuddannelse ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og straks efter blev optaget i solistklassen sammesteds samt ved Universität für Musik i Wien. Hun optræder nu jævnligt ved festivaler i Italien, Tyskland, Holland, Schweiz, Slovakiet, Østrig, Ukraine, Sverige og Danmark.

Koncerten slutter med Brahms 2. symfoni fyldt med den landlige idyl, som inspirerede ham, da han i sin sommerferie komponerede symfonien, og den fejende, flotte og festlige 4. sats sætter et herligt punktum for koncerten.

Varighed: ca. 2 timer

Henrik Schaefer:

Elsebeth Holmegaard Nielsen:

 

Koncerten støttes af: