Sønderjyllands Symfoniorkester

Guro Kleven Hagen og Sjostakovitj

Flensborg | Haderslev

 

Dirigent: Johannes Wildner
Solist: Guro Kleven Hagen, violin

Glinka: Ouverture til “Ruslan og Ludmila”
Sjostakovitj: Violinkoncert nr. 2
Brahms: Symfoni nr. 3

 

Ved denne koncert byder orkestret velkommen til en af orkestrets unge favoritsolister, nemlig violinisten Guro Kleven Hagen. I januar 2015 gæstede hun orkestret som solist i Sibelius’ violinkoncert og betog alle med sit violinspil og sin dybe musikalitet. Denne gang står der Sjostakovitj’ violinkoncert nr. 2 på programmet og vi glæder os!

Ligeledes er der gensynsglæde ved dirigenten Johannes Wildner, som dirigerede Sønderjyllands Symfoniorkester senest i januar 2017. Johannes Wildner er en utrolig populær dirigent især inden for operetter. 

Operarepertoiret bliver også præsenteret ved denne koncert i form af Glinkas Ouverture til Ruslan og Ludmila, og det symfoniske hovedværk bliver Johannes Brahms’ 3. symfoni. Brahms var allerede fyldt 50, da han komponerede den 3. symfoni, som på mange måder virker som et tilbageblik på livet som ung og fri – ikke mindst en musikalsk kommentar til hans motto ”Frei aber froh” – hans lystige modsvar til vennen og violinisten Joseph Joachim’s motto ”Frei aber einsam”.

Vi gør opmærksom på, at der er tale om en programændring i forhold til dirigenten. Resten af programmet er det samme. 

Varighed: Ca. 2 timer

 

               

                                         Johannes Wildner                                                                                    Guro Kleven Hagen