Sønderjyllands Symfoniorkester

En tur til Wien

Haderslev | Flensborg
Dirigent: Simon Gaudenz
Solist: Saskia Giorgini, klaver
Mozart: Klaverkoncert nr. 24
Bruckner: Symfoni nr. 6

(Der er koncertintroduktion den 13. september kl. 19.00.)

Vi starter med Mozarts klaverkoncert nr. 24 og solisten den italiensk-hollandske Saskia Giorgini, der som vinder af den internationale Mozart Konkurrence i Salzburg i 2016 til fulde har bevist sit musikalske og særdeles talentfulde bud på Mozarts klaverværker.

Bruckners symfoni nr. 6 blev som den eneste af Bruckners symfonier ikke efterfølgende revideret igen og igen af komponisten, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at den ikke blev ”færdigredigeret” i en mere Wagnersk udgave og i ”Bruckners ånd” af de velmenende dirigenter Franz Schalk og Ferdinand Löwe. Men i 1937 vendte man tilbage til originalen, idet der dette år fremkom en udgave, som stammede fra Bruckners egen hånd og i uredigeret oprindelig form.

Aftenens dirigent Simon Gaudenz har orkester og publikum allerede ved tidligere lejligheder lært at kende som en både musikalsk og inspirerende dirigent. Fra denne sæson 2018/2019 er han udover talrige opgaver som gæstedirigent tiltrådt som Generalmusikdirektor for Jena Philharmonikerne.

Varighed: ca. 2 timer

Simon Gaudenz:

Saskia Giorgini: