Sønderjyllands Symfoniorkester

Den Italienske

Sønderborg

Dirigent: Eugene Tzigane

Solister: Vladimir Skliarevski, violin og Nikolai Skliarevski, cello

 

Program

Weber:                 Der Freischütz Ouverture

Saint-Saëns:     “La Muse et le Poète” for violin, cello og orkester

Beethoven:        Coriolanus Ouverture

Mendelssohn:  Symfoni nr. 4 (Den Italienske)

 

Orkestret dirigeres ved denne koncert af den talentfulde og fremadstormende unge dirigent Eugene Tzigane, hvor Mendelssohns Symfoni nr. 4 med tilnavnet ”Den italienske” er på programmet. Den blev skrevet i 1833 efter en dannelsesrejse til Rom, Venedig og Firenze, hvor Mendelssohn badede sig i kunst og fortidsminder, og sydens sol smittede af på en superenergisk førstesats. Mendelssohn fik også oplevet den folkelige side af italienernes kultur. Sidste sats af symfonien har samme rytme som en Saltarello, den hidsige italienske springdans, som havde gjort stort indtryk på Mendelssohn fra Berlin. Han kaldte symfoniens afslutning for ”det mest livlige stykke, jeg nogensinde har skrevet.”

Ved denne koncert er orkestrets cellist Nikolai Skliarevski sammen med sin bror violinisten Vladimir Skliarevski solister i Saint-Säens’ værk ”La Muse et Le Poète”. Solisterne optræder her nærmest i en ligeværdig samtale med de to instrumenter og ikke som det ellers ofte ses, i en kappestrid om virtuositet.

Der er tale om en programændring i forhold til det oprindeligt fastsatte program. Den italienske dirigent Speranza Scappucci, som oprindelig var sat på som dirigent, har meldt afbud grundet sygdom. Udover ændring af dirigent er der også sket ændringer i programmet, hvor Weber og Beethoven vil blive spillet i stedet for Schumann (Manfred Ouverture) og Mendelssohn (Ouverture til Ruy Blas). 

 

Eugene Tzigane:

                                                        

 

Vladimir Skliarevski og Nikolai Skliarevski: