Sønderjyllands Symfoniorkester

Anders Koppel 70 år

Sønderborg

 

Dirigent: Casper Schreiber

Solister:
Benjamin Koppel, saxofon samt Koppel & Søn Trio

Anders Koppel: Svanesang for strygere
Koppel: Koncert for saxofon og strygere, rev. udgave – uropførelse
Koppel & Søn Trio inkl. A. Koppel

Anders Koppels 70 års fødselsdag i 2017 markeres af Sønderjyllands Symfoniorkester med Anders Koppels søn Benjamin Koppel som solist i en uropførelse af en revideret udgave af Anders Koppels Koncert for saxofon og strygere.

Anders Koppel (født 1947) blev kendt for sin ikoniske orgellyd i Savage Rose, som var Danmarks første store internationale rockband, og ligeledes som mangeårigt medlem af verdensmusikorkesteret Bazaar sammen med Peter Bastian og Flemming Quist Møller. Han er en overordentlig produktiv og brugt komponist, som stadig kan opleves live; nu bag tangenterne i fast ensemble med sønnen i Koppel & Søn, Dette vil vi få at høre ved denne koncert efter pausen, hvor Koppel & Søn går på scenen i triokonstellation, som bliver alt andet end kedeligt.

Aftenens koncert er et af de arrangementer, som i efteråret 2017 markerer Alsion og Koncertsalen Alsions 10 års jubilæum, I forbindelse med denne koncert kommer salens akustiske kvaliteter og mangfoldige anvendelsesområder til fuldt udtryk såvel i den klassiske som den rytmiske genre.

Varighed: Ca. 2 timer

Casper Schreiber

Anders Koppel  (Photo Omar Ingerslev)

                                                                                                                                        Benjamin Koppel

Koncerten støttes af